С десет мача на 14 октомври продължава октомврийския кръг от срещи от турнира Лига на нациите. Два сблъсъка правят впечатление – Белгия е домакин на Франция, а Германия посреща Нидерландия. И двата двубоя са от 21:45 часа българско време.

Германия приема Нидерландия на „Алианц Арена“ в Мюнхен в мач от Лига А, Група 3. Срещата е с начален час 21:45 и може да я наблюдавате НА ЖИВО по DIEMA  SPORT 2. През септември двата тима направиха атрактивно 2:2 в Амстердам. Бундестимът има аванс от две точки пред „лалетата“ в класирането. Отборът на Роналд Куман няма да може да разчита на капитана си Върджил ван Дайк, който бе изгонен при равенството 1:1 с Унгария. От своя страна възпитаниците на Юлиан Нагелсман взеха своето при визитата на Босна и Херцеговина след 2:1 в Зеница. В другия мач от групата Босна е домакин на Унгария.

В Брюксел Белгия ще се опита да спре лоша серия срещу Франция в двубой от Лига А, Група 2. Сблъсъкът стартира в 21:45 и може да го гледате НА ЖИВО по DIEMA SPORT 3. През миналия месец „петлите“ спечелиха с 2:0 у дома, а на Евро 2024 отстраниха съперника с 1:0 в осминафиналната фаза на турнира. Тимът на Дидие Дешан навакса загубата си от Италия на старта на Лигата на нациите с победи над Белгия и Израел. Така отборът е на точка от водача в групата Италия. Белгийците са на трета позиция с четири пункта. Воденият от Доменико Тедеско състав направи 2:2 със „Скуадра адзура“ в последния си двубой. Италианците са домакини на Израел в другия мач от групата.

Пълна програма за мачовете в понеделник:

Лига А, Група 2

21:45, Белгия – Франция, Италия – Израел

Лига А, Група 3

21:45, Босна и Херцеговина – Унгария, Германия – Нидерландия

Лига В, Група 1

19:00, Грузия – Албания

21:45, Украйна – Чехия

Лига В, Група 4

21:45, Исландия – Турция, Уелс – Черна гора

Лига С, Група 1

19:00, Азербайджан – Словакия

21:45, Естония – Швеция.