Наставникът на Борусия Дортмунд Томас Тухел призна, че отборът му се е представил под очакванията в мача с Ливърпул от четвъртфиналите в Лига Европа. В първата битка от тази фаза на "Сигнал Идуна Парк" двата тима не излъчиха победител - 1:1. 

Така воденият от бившия наставник на вестфалците Юрген Клоп английски тим има доста по-големи шансове преди ответния сблъсък на "Анфийлд" след седмица заради попадението на чужд терен. 

"Искахме да победим и за това работехме през целия мач. Но колкото и да се старахме, днес си пролича, че не бяхме на топниво. А когато не си в най-добрата си кондиция в часа на самия мач, не заслужаваш да победиш."

"Ливърпул с нищо не ме изненада, игра точно така, както очаквах. Но ние не се представихме според очакванията ни, лисваше ни ритъмът. Твърде дълго време ни трябваше, за да влезем в мача, а после с лека ръка пропускахме положения."

"Голът на Ориги за Ливърпул може да се окаже много важен в тази битка, защото ще трябва да вкараме поне два в Англия. Но трябва да живеем с това, защото мина само първото полувреме на битката ни. Не сме уплашени и не сме твърде разочаровани след този развой", сподели Тухел.