Тази вечер предстоят реваншите от 1/16-финалната фаза в Лига Европа. Вчера стана известно името на първия 1/8-финалист в турнира в лицето на шотландския гранд Рейнджърс, сега предстои да разберем кои ще са другите 15 тима, които ще се присъединят към тима воден от Стивън Джерард.
 

Малко са двубоите, които да могат да се нарекат решени след изиграването на първите мачове. Базел е почти сиурен в класирането си след успеха над АПОЕЛ Никозия с 3:0 в Кипър, като същото важи и за Уулвърхамптън, който разгроми с 4:0 с Еспаньол. Айнтрахт също е сериозен фаворит в сблъсъка с РБ Залцбург след победата с 4:1 във Франкфурт. В силно позиция е и Интер, който си тръгна с успех с 2:0 над Лудогорец след първия мач в Разград, но “орлите” не са се отказали и ще дадат всичко от себе си в реванша на “Джузепе Меаца”.

Всички останали срещи обаче крият достатъчно интрига.

Вниманието приковават отборите, които са определяни като фаворити в турнира. В най-тежко положението изглежда на нидерландският гранд Аякс, който загуби с 0:2 от Хетафе в Испания и сега ще трябва да търси обрат на "Йохан Кройф Арена".

Манчестър Юнайтед завърши при резултат 1:1 при гостуването си в Белгия на Брюж и е фаворит преди реванша на “Олд Трафорд”, макар че на “червените дяволи” няма да им бъде никак лесно срещу белгийците.

В по-добра позиция е другият английски тим Арсенал, който победи с 1:0 Олимпиакос в Гърция и има основания за оптимизъм преди ответния мач на “Емиратс” довечера.

Италианският Рома ще трябва да внимава в гостуването си на Гент, след като води само с 1:0 след първия мач на “Олимпико”.

Петкратният победител в турнира Севиля има леко предимство в сблъсъка с ЧФР Клуж след головото равенство 1:1 като гост в Румъния, но и този мач би могъл да ни поднесе изненади, ако се стигне до подценяване.

Лига Европа, 1/16-финали, реванши:

От 19:55 часа:

Еспаньол - Уулвърхамптън (в първия мач 0:4)

Истанбул Башакшхир - Спортинг (Лисабон) (в първия мач 1:3)

Порто - Байер (Леверкузен) (в първия мач 1:2)

Базел - АПОЕЛ (Никозия) (в първия мач 3:0)

ЛАСК (Линц) - АЗ Алкмаар (в първия мач 1:1)

Малмьо - Волфсбург (в първия мач 1:2)

Гент - Рома (в първия мач 0:1)

 

От 22:00 часа:

Аякс - Хетафе (в първия мач 0:2)

Селтик - Копенхаген (в първия мач 1:1)

Севиля - ЧФР Клуж (в първия мач 1:1)

Арсенал - Олимпиакос (в първия мач 1:0)

Манчестър Юнайтед - Брюж (в първия мач 1:1)

Интер - Лудогорец (в първия мач 2:0)

РБ Залцбург - Айнтрахт (Франкфурт) (в първия мач 1:4)

Бенфика - Шахтьор (Донецк) (в първия мач 1:2)