Луис Енрике ще продължи да бъде треньор на Рома, стана ясно на проведена днес извънредна тристранна среща между наставника, ръководството на клуба и играчите.

В Италия отдавна се говори, че испанецът е изпуснал съблекалнята и футболистите не го слушат, а напрежението ескалира след загубата с 0:3 от Фиорентина в неделя.

Поражението вбеси и феновете на Рома, които причакаха отбора на гарата при прибирането от Флоренция и поискаха уволнение за Луис Енрике, под чието ръководство вълците загубиха 6 от 13-те си мача в Серия А от началото на сезона, а освен това отпаднаха и от Слован Братислава в Лига Европа.

Самият Енрике пък заяви след поражението от виолетовите, че ще си тръгне от джалоросите, ако играчите вече не го искат. На срещата днес обаче футболистите са декларирали, че са зад наставника и ръководството е решило да остави бившия треньор на Барселона Б начело на тима.

Идния понеделник Рома обаче има тежко домакинство срещу лидера в Калчото Ювентус и при загуба от бианконерите на Олимпико, Луис Енрике може да бъде поставен на дузпата.