От утре мачовете от италианската Серия А отново ще се играят при затворени врати, след като италианският премиер Джузепе Конте е издал нов указ за борба с нарастващите случаи на COVID-19, твърди „PassioneInter.com“.

В доклада се описва подробно как новият указ изрично забранява на феновете да влизат в спортни съоръжения, като той влиза в сила утре.

Спортните събития и състезания, които не са „от национален интерес“, също ще бъдат преустановени, тъй като случаите на коронавирус продължават да се нарастват из целия италиански полуостров.

На феновете бавно се разрешаваше да се връщат на стадионите, като  максимума беше около 1000, но сега стадионите отново ще останат празни.

В момента Италия е в средата на втора вълна на заразата и правителството работи усилено, за да избегне второ затваряне, което може да бъде пагубно за икономиката, а също и за италианския футбол, който спря за няколко месеца по-рано през годината.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.