Джанлука Скамака сподели, че иска да влезе в историята на Италия. Намиращият се в добра форма нападател се подготвя за дебюта си на големи първенства срещу Албания на UEFA EURO 2024. Офанзивният футболист на Аталанта ще поведе атаката на „Скуадрата“ за първия им мач от група В в събота, с който италианците започват защитата на титлата си.

„Ние сме млада група в нов цикъл. Отне ни време да намерим най-доброто си лице, но смятам, че сме готови. Аз съм готов, искам да помогна на отбора да достигне възможно най-далеч. Искам да достигна отбора, който стана европейски шампион през 2020 и състава, който спечели световната титла през 2006. Тези тимове са примерът, който искам да следвам, защото те написаха история и аз лично искам да вляза в историята на националния отбор“, каза Скамака пред журналисти на тренировъчния лагер на Италия.

Представянето на нападателя от началото на март насам се подобри значително, като той вкара 12 гола и даде 4 асистенции с екипа на Аталанта, който спечели Лига Европа за още един треньор с атакуващ стил на игра в лицето на Джан Пиеро Гасперини.

„Чувствам се комфортно и в двата стила на игра, защото той (Спалети) има идеи, които ми пасват идеално. Това е атакуващ стил на игра, има много контрол върху топката. В последните няколко месеца се чувствам добре физически. Започнах да играя с повече постоянство и резултатите се виждат“, добави той.

След съботния си мач в Дортмунд, Италия играе с Испания и Хърватия в група В./БГНЕС

Гледайте UEFA EURO 2024 в каналите на DIEMA XTRA, както и дигитално НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg