Дербито на "Севера" срещу "Юга" и битката за Рим ще бележи поредния кръг в Серия А.

Шампионът Ювентус срещу кандидат-първенеца от последните две години Наполи. Сблъсъкът ще бъде емоционален, но чисто стратегически той няма да е от такова значение, защото в момента "бианконерите" имат преднина от 13 точки на върха пред своя съперник.

Феновете на Лацио

източник: Gulliver/Getty Images

Гръмка победа за Наполи обаче може да възпламени искрата в тима на Карло Анчелоти и да доведе до срив в Юве. Всички се питат дали това е възможно?

Кръгът ще бъде оцветен и от едно от най-магнетичните дербита в европейския футбол - Лацио срещу Рома в битката за Рим.

Интер отстъпи на Каляри (1:2) с Кирил Десподов, а Милан е само на един от успех от това да измести "нерадзурите" от 3-ата позиция.

Ето както ни предлагат двете дербита от 26-ия кръг на Серия А: 

Лацио - Рома

На стадион "Олимпико" един срещу друг излизат вечните столични врагове Лацио и Рома. Битка на честта, но и битка за точки, които ще помогнат в преследването на 4-ото място и участие в Шампионската лига.

Преди началото на двубоя Рома се намира по-напред в таблицата - 4-от място с 6 точки преднина пред Лацио (8-ми). И двата тима показват колебания, което непрекъснато ги държи на тръни за участие в Европа.

Лацио - Милан

източник: Gulliver/GettyImages

Лацио няма да може да разчита на Джордан Лукаку, Душан Баста и Валон Бериша. До последно под въпрос е Уолъс. В схема 3-5-1-1 Луис Алберто и Чиро Имобиле ще действат един зад друг в нападението на "орлите".

..................................................................

Любопитния мач между Милан и Сасуоло е в събота, 2 март, от 19:00 часа, като него можете да следите пряко в ефира на MAX Sport 3

Емполи и Парма излизат един срещу друг е в събота, 2 март, от 16:00 часа, като срещата ще можете да следите пряко в ефира на MAX Sport 3.

..................................................................

Рома - Болоня 2:1

източник: Gulliver/GettyImages

В Рома също имат някои колебания около състава. Дженгиз Юндер отпада от сметките, а до последно ще се следи състоянието на Костас Манолас, Патрик Шик и Рик Карсдорп, които все пак има шанс да се появят в игра.

Де Роси и Н'Зонзи ще действат като опорни халфове пред защитата. Дзаниоло, Пелегрини и Шааруи пък ще оперират зад изнесения напред Един Джеко.

Лацио - Милан

източник: Gulliver/GettyImages

Това ще бъде 172-ото "Дерби дела Капитале", като до момента предимството е на страната на Рома. "Вълците" имат 65 победи, срещу 45 на Лацио и 61 равенства. През първия полусезон "джалоросите" спечелиха битката за Рим с 3:1.

Срещата между Лацио и Рома е в събота, 2 март, от 21:45 часа, като нея можете да следите пряко в ефира на MAX Sport 3.

Рома - Болоня 2:1

източник: Gulliver/GettyImages

Наполи - Ювентус

Наполи ще опита да вземе успех на честта срещу Ювентус. Шампионите сякаш са твърде далеч и не мога да бъдат достигнати дори с ракета. Разликата от 13 точки на този етап изглежда непосилна за когото и да е.

Все пак "Сан Паоло" никога няма да се откаже от наслада да види вечния враг победен, най-вече с голямата звезда Кристиано Роналдо в отбора.

Болоня срещу Ювентус

източник: Gulliver/Getty Images

За Наполи в този мач аут ще бъде само бранителят Раул Албиол Останалите основни играчи на тима ще бъдат на линия. Желински, Руис, Алан и Кайехон ще действат зад изнесените в предни позиции Инсиние и Милик.

..................................................................

СПАЛ и Сампдория излизат в събота, 3 март, от 16:00 часа, като мача можете да следите пряко в ефира на MAX Sport 3. 

Удинезе и Болоня ще мерят сили е в неделя, 3 март, от 16:00 часа, като двубоя можете да следите пряко в ефира на MAX Sport 2. 

Мачът между Аталанта и Фиорентина е в неделя, 3 март, от 19:00 часа, като него можете да следите пряко в ефира на MAX Sport 3.

..................................................................

За Юве - Роналдо имаше проблеми през седмицата, но от щаба на "бианконерите" увериха, че той ще бъде на линия за двубоя. Куадрадо, Кедира и Коста обаче са с травми, които ще им попречат да вземат участие в сблъсъка. Дибала, Манджукич и Роналдо трябва да поведат нападението на Ювентус.

Наполи - Цюрих 2:0

източник: Gulliver/GettyImages

Статистиката показва, че тимът е спечелил 23 от последните си 26 мача срещу този съперник, запазвайки "суха" мрежа в 10 от 14 случая.

Срещата между Наполи и Ювентус е в неделя, 3 март, от 21:30 часа, като нея можете да следите пряко в ефира на MAX Sport 3.

Двубоят между Торино и Киево е в събота, 3 март, от 13:30 часа, като него можете да следите пряко в ефира на MAX Sport 3.