Интер и Лацио постигнаха очаквани победи в турнира за Купата на Италия, макар двата отбора да срещнаха различна съпротива в първите си срещи от осминафиналите в надпреварата.

Нерадзурите” се наложиха с 3:1 над Реджина, като само допуснатото попадение развали вечерта на италианските шампиони. От друга страна реваншът е на „Сан Сиро”, което предполага почти сигурно класиране напред на момчетата на Роберто Манчини.

Те поведоха в резултата с гол на Ернан Креспо след 15 минути игра. Още през първото полувреме гостите успяха да постигнат ще по-удобна преднина. В 30-та минута Балотели направи резултата 2:0.

През второто полувреме домакините върнаха за малко интригата в мача, след като в 51-та минута Петинари намали за 1:2.

Гостите обаче бързо обезсмислиха напъните на Реджина с две попадения на Солари и Балотели съответно в 62-та и 86-та минути.

Далеч не толкова спокойно премина срещата за Лацио, който успя да се наложи с 2:1 над Наполи.

Гостите в тази среща изненадващо поведоха на „римските орли” в 28-та минута с гол на Бона, като при 1:0 завърши и първото полувреме.

Домакините обаче все пак успяха да обърнат мача в своя полза през втората част. Първо Силвестри в 66-та и след това Баронио в 71-та минута направиха резултата 2:1.

Това обаче далеч не е най-добрата ситуация за Лацио предвид факта, че тимът ще гостува на предстоящия реванш.