Отборът на Наполи отново е един от основните претенденти за „Скудетото“.  Възпитаниците на Лучано Спалети стартираха по чудесен начин новия сезон,  като тимът все още няма поражение.  „Неаполитанци“ изпращат едно доста успешно трансферно лято, а феновете се надяват, че този път техният любим отбор ще успее да се пребори за титлата.

Подобно мнение изрази и бившият италиански национал Анджело Ди Ливио. Според бившия полузащитник, Наполи има чудесни шансове да триумфира с шампионската титла, независимо от сериозната конкуренция на Милан, Интер и Ювентус.

„Много ми харесва селекцията, която успяха да направят в Неапол, защото те привлякоха сериозни футболисти с име в италианския футбол. Распадори и Джовани Симеоне вече са доказани имена в Италия и със сигурност ще помогнат на отбора. Като прибавим и страхотните качества на Виктор Осимен и останалите играчи, ясно виждаме, че Наполи определено разполага с огромен потенциал". 

"Искам само да кажа няколко думи за Кристиано Роналдо и евентуален негов трансфер в състава. Не мисля, че това е добра идея и никой няма да спечели от подобна сделка. В Наполи нямат нужда от Роналдо, те  имат достатъчно млади и обещаващи състезатели, които могат да донесат радост на хората. Нека просто си запазят състава и работят спокойно“, коментира бившият състезател на Ювентус и Фиорентина