Футболистът на Барселона Шави Ернандес коментира моментната ситуация в Ла Лига като заяви, че разликата между каталунците и Реал Мадрид е несправедлива с оглед на показаното от двата отбора.

„Тази разлика от 10 точки е крайно несправедлива. Надяваме се да побеждаваме до края и разбира се Реал да губи точки. В момента са в много добра форма, но ние трябва да сме оптимисти. Няма да захвърлим просто така нещата“, обясни Шави.

Шави: Не е справедливо, че Реал ни води с 10 точки

източник: Reuters

Относно актуалната тема с подновяването на договора на наставника на тима Хосеп Гуардиола, Шави заяви: „Той е много мотивиран да си върши добре работата, анализира мачовете, коментира всичко с екипа. Естествено, че всички искаме да остане в тима, но все пак той сам взема тези решения, а ние трябва да ги уважаваме“, продължи играчът.

Шави: Не е справедливо, че Реал ни води с 10 точки

източник: Reuters

За финал, Ернандес отказа да коментира треньора на вечния съперник Реал Мадрид Жозе Моуриньо, като каза: „Гледам всички мачове на Реал, но не слушам изказванията на Моуриньо по медиите, не заради друго, просто ми е интересен футболът, а не приказките.“

„Не смятам още да се отказвам от кариерата си като играч, искам да съм по терените още много години“, завърши Шави.