Звездата на Барселона Лионел Меси се очаква да се завърне по-рано в игра, след като възстановяването му от контузията в лакътя протича по-добре от очакваното.

Аржентинският футболист се контузи при победата с 4:2 срещу Севиля на „Камп Ноу“. Той пропусна успеха с 2:0 над Интер в Шампионска лига, както и разгромната победа с 5:1 в Ел Класико.

Първоначалните прогнози сочеха, че Меси ще отсъства от игра три седмици, но завръщането му на терена може да се случи седмица по-рано.

Очакванията са Меси да се появи на терена при гостуването в Милано на Интер от груповата фаза на Шампионската лига.

Във всеки случай, в Барселона са изключително предпазливи и не искат да предприемат никакви рискове със своята голяма звезда.

Шината, която поддържа обездвижена дясната ръка на Меси трябва да бъде премахната в следващите дни. След това ще бъде поставена специална защита на ръката на аржентинеца, за да може той да тренира със своите съотборници и да изпробва усещането при движението на ръката.

Той със сигурност няма да вземе участие при гостуването на Барселона на Райо Валекано през уикенда, но ако всичко бъде наред, може да се завърне в игра на „Сан Сиро“.