Лидерът на Барселона Лионел Меси беше отличен с приза “Алфредо ди Стефано” за най-добър футболист в Ла Лига за сезон 2017/18. Аржентинският маестро получи наградата, която се връчва от Marca, на специална церемония в Мадрид. Лео взе още едно отличие - за голмайстор на Примера със своите 34 попадения.

„Не знам кой от 34-те гола, които отбелязах през миналия сезон е най-хубавият. Винаги съм казвал, че най-ценни са ми тези голове, които са важни за отбора, а не красивите попадения“, коментира Меси.

“Ла Лига е по-оспорвана от всякога. Всеки може да победи всеки. Това е добре за самото първенство, интригата в него, а също така и за феновете, защото мачовете са по-интересни“, добави аржентинският футболист. 

„Надявам се, че все пак ще успеем да натрупаме преднина, която ще ни позволи да станем шампиони“, продължи той. 

„Срещу Бетис се чувствах добре. Имах страх в началото на мача заради контузията в ръката и се притеснявах от контактите. С напредването на мача се чувствах все по-добре.“ 

„Истината е, че усещането да бъда на „Камп Ноу“ с моя син Тиаго е невероятно. Той ми задаваше много хубави въпроси за играта, за ситуациите. Никога преди това не бях гледал мач с него и съм много щастлив, че имах тази възможност“, каза още Меси.