Повече от 10 години Доминик Торент беше дясната ръка на Пеп Гурдиола - негов асистент в Барселона, Байерн Мюнхен и Манчестър Сити. През 2018 г. той реши да се пробва като старши-треньор и прие офертата на Ню Йорк Сити в МЛС. Торент даде интервю за Оле, в което прогнозира интересна роля за Лионел Меси в края на кариерата му.
 
"За първи път видях Меси в трета дивизия с Барса С. Беше 15-годишно момче, а срещу него - 30-годишни футболисти, които влизаха доста грубо. Още тогава Лео беше страхотен. В началото на кариерата си той се възползваше предимно от индивидуалните си качества, но с годините стана отборен играч. 
 
Меси е най-добрият футболист, който аз съм гледал. Неповторим. Не мисля, че някога ще видя друг като него. Освен това той е на високо ниво от 15 години. 
 
Лео скоро ще навърши 33 години, но спокойно може да играе още дълго време. Защото е много умен играч, трудно губи топката, умее да асистира, добре се е грижил за физиката си през цялата си кариера. Да, ще започне да губи скорост, което е логично, но тогава спокойно може да смени позицията си на терена.
 
Да играе като полузащитник в центъра, в ролята на Шави - сигурен съм, че ще се справи отлично. Той го прави и сега в някои мачове - връща се дълбоко в своята половина и изнася топката по впечатляващ начин", обяснава 57-годишният Доминик Торент.