Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че клубът не е в състояние да похарчи 150 или 200 милиона евро само за един конкретен футболист. Той добави, че трябвада бъде креативен в идеите за подсилването на отбора.

„Спечелването на шампионската титла в Примера дивисион и съперничеството с Реал Мадрид и Барселона е почти невъзможно, но успяхме да го направим през последното десетилетие. Успяхме и да станем шампиони през сезон 2013/14“, коментира Симеоне.

„Поради упоритата работа и нашите страхотни футболисти успяваме с всяка изминала година да се приближаваме една идея по-близо до Барселона и Реал Мадрид. Нямаме възможност да похарчим 150-200 милиона евро за един футболист. Атлетико Мадрид трябва да действа креативно. Трябва да бъдем наясно, че се нуждаем от подобряване на нашата игра“, добави треньорът на „дюшекчиите“.

„Всички искаме да станем шампиони, но най-голямата награда за нас са футболистите, с които разполагаме като Коке, Лукас и Кореа.“

„Бях на 27 или на 28 години, когато взех решение да стана треньор. Гледах една тренировка, след това гледах и мача на следващия ден, след което взех решение, че ще стана треньор“, допълни Диего Симеоне.