Звездата на Барселона Лионел Меси попадна в групата на каталунците за утешения двубой с Бетис от 12-ия кръг на испанската Ла Лига. Меси е извън терените в последните 20 дена, след като счупи лъчева кост на дясната си ръка по време на мача със Севиля на 20 октомври.

Той беше в групата на Барса за двубоя с Интер от Шампионската лига през седмицата, но така и не влезе в игра, а по всичко изглежда, че завръщането му на терена ще бъде утре.

"Ще преценим утре колко минути може да изкара на терена той, но важното е, че е загубил страха си от падане и единоборства. Важно е това да излезе от главата ти, не можеш да мислиш за такива неща по време на мач. Видях го, че тренира добре и с увереност", коментира наставникът на тима Ернесто Валверде.

В групата на шампионите се завръща и централният защитник Самуел Умтити, който не е играл от края на септември, когато получи контузия в коляното. Двубоят с Бетис със сигурност ще пропусне крилото Усман Дембеле, който е оставен извън списъка с играчи по "спортни причини". Барселона приема Бетис на "Ноу Камп" утре от 17:15 часа.