Новият треньор на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман заяви, че по време на престоя му в клуба целта пред клуба ще спечелването на трофеи.

Нагелсман беше назначен на мястото на Ралф Рагник начело на “биковете“. 31-годишният специалист водеше в продължение на 3 сезона отбора на Хофехайм, постигайки най-големите успехи в клубната история, сред които 2 поредни участия в групите на Шампионска лига.

Старши-треньорът беше категоричен в целите, които си поставя по време на престоя в Лайпциг.

“В четирите години по договора ми искам не само да се състезаваме, но може би даже да спечелим големи награди. Целта ми е винаги да оставям запомнящ се отпечатък в клубовете, в които работя. Искаме да сме конкурент в Бундеслигата“, обобщи Нагелсман.

“Обичам клубове, с чиито футболна философия мога да се идентифицирам самия аз. Затова избрах и РБ Лайпциг. Аз искам да използвам ДНК-то на клуба като скеле, върху което само да положи собствените си идеи, без да правя революционни промени“.

Нагелсман сподели и вижданията си около бъдещето на звездата на германския клуб Тимо Вернер. Нападателят е постоянно стряган с трансфер в Байерн Мюнхен.

“Позицията на клуба не се е променила. Надяваме се, че ще можем да разчитаме на Тимо и за бъдеще. Ситуацията около него обаче няма да повлияе на отнощението ми. Ако той е сред най-добре представящите ни се играчи, то той винаги ще играе“, завърши той.