Нападателят на Лайпциг Тимо Вернер не възнамерява да удължи настоящия си контракт с тима, заяви мениджърът Ралф Рангник, което засили спекулациите, свързващи германския национал с преминаване в Ливърпул или Байерн Мюнхен. Вернер, който вкара 61 гола в 114 мача в Бундеслигата, има една оставаща година от настоящия си договор.

Според информациите, Ливърпул се е насочил към футболист в атака, като името на 23-годишния редовно циркулира в медийното пространство, докато Байерн винаги е сред кандидатите за подписа на най-добрите млади таланти в Германия. „Тимо не иска да поднови настоящия си договор с Лайпциг“, сподели Рангник за Kicker.

„Но до този момент, нито един клуб не е излязъл с конкретно предложение. Не е добра идея за Тимо да навлезе в своята последна година от контракта, тъй като рискува да развали взаимоотношенията си с феновете при едно незадоволително представяне през идния сезон“.

Въпреки това, Рангник призова 23-годишния футболист да остане в Лайпциг през следващата кампания, добавяйки, че когато един „наистина голям клуб“ го поиска, тогава той е свободен да си тръгне.

„Мнението ми е, че Тимо пасва идеално на стила на игра в Лайпциг. Ако аз бях негов съветник или баща, щях да го посъветвам да остане и да удължи договора си. Когато един голям клуб дойде за него и той пожелае да напусне, е свободен да го стори“, завърши Рангник.