Футболистите на Байерн Мюнхен са приели ново намаление на заплатите си до края на сезона. Играчите са направили жест към клуба заради кризата причинена от пандемията от коронавирус.

„Много е приятно, че нашият отбор е съпричастен на ситуацията и приема ново намаление на заплатите до края на сезона“, каза президентът на клуба Хърбърт Хайнер пред "Билд".

По-рано играчите на баварския гранд обявиха, че намаляват възнагражденията си за април с 20%. Сега се е стигнало до ново споразумение.

Все още не е ясно кога ще приключи сезона за Байерн Мюнхен. По предварителен план Бундеслигата трябва да приключи на 27 юни, но ако баварците стигнат до финала за Купата на Германия, то трябва играят до 4 юли. В Шампионската лига тимът воден от Ханс-Дитер Флик ще трябва да играе реванш с Челси от осминафиналите, след като в Лондон си тръгна с комфортна преднина от 3:0. Байерн Мюнхен почти сигурно е с единия крак в четвъртфиналите и е един основните фаворите за спечелването на трофея. Финалът в Шампионската лига е предвиден да се проведе в края на август.