Борусия Дортмунд записа убедителна победа срещу гостуващия Байер Леверкузен с 4:0. „Жълто-черните“ доминираха през всичките 90 минути и заслужено се поздравиха с успеха. Головете за тима на Люсиен Фавър отбелязаха Пако Алкасер в 28-ата, Марко Ройс в 50-ата и 90-ата минута и Рафаел Герейро в 83-ата минута.

В 22-ата Карим Белараби шутира отдалеч, но топката излезе в аут.

В 24-ата вратарят на Леверкузен Лукаш Храдецки направи чудесно двойно спасяване след изстрели на Марко Ройс и Юлиан Брант.

Секунди след това ключова намеса на Мануел Аканжи предотврати гол за Байер след изстрел на Карим Белараби.

Домакините  поведоха в резултата в 28-ата минута. Хакими се възползва от неразбирателство между Надим Амири и Белараби, след което центрира към Алкасер и испанецът отбеляза.

В 33-ата минута Томас Дилейни стреля, но топката отскочи от тялото на Джонатан Та и се удари в ръката му. След консултация с ВАР съдията Даниел Зийберт прецени, че това не е било умислено и не бе отсъден наказателен удар. В тази ситуация тогава Хакими шутира и след рикошет в тялото на Храдецки се отби в гредата.

Леон Бейли, който сепояви на почивката, можеше да изравни още в 48-ата минута, но отново Аканжи бе последната преграда пред гола.

Секунди по-късно Кай Хавертц изведе Балараби, но неговият изстрел беше неточен.

Дортмунд отбеляза втори гол в 50-ата минута. Аканжи намери Санчо по дясното крило, след което младокът подаде към Ройс и капитанът нямаше как сбърка – 2:0.

В 63-ата минута Хавертц стреля с левия крак, но Бюрки спаси.

В 83-ата минута Дортмунд организираха страхотна атака на скорост. Санчо напредна по дясното крило и центрира в наказателното поле. Там Герейро засече за  класическото 3:0.

До края на мача имаше време за още един гол за „жълто-черните“. В последната минута на редовното време за втори път се разписа Марко Ройс след подаване на Якоб Ларсен.

С победата си днес Борусия Дортмнд се изкачва на първата позиция с 9 точки, докато Леверкузен са шести със седем точки. В следващия кръг Дортмунд гостува на Айнтрахт, а Леверкузен приема Унион Берлин.

Ето и всички резултати от мачовете в Бундеслигата в събота следобед:

Кьолн – Борусия Мьонхенгладбах 0:1

Унион Берлин – Вердер Бремен 1:2

Майнц – Херта 2:1

Аугсбург – Айнтрахт Франкфурт 2:1

Борусия Дортмунд – Байер Леверкузен 4:0

РБ Лайпциг – Байерн Мюнхен играят по-късно от 19:30 часа.