Германският клуб СФ Вилхелмсхафен, който се състезава в седмото ниво на местния футбол, спечели дълга съдебна битка със Световната футболна федерация (ФИФА) заради трансфер на футболист и предизвикано изпадане.

Казусът е, че от клуба са отказали да платят компенсационна сума в размер на 157 500 евро на два аржентински клуба, след като са подписали договор техния бивш футболист Серхио Сагарсасу през 2007-а година. През 2014-а година клубът губи на ниво КАС и на ниво ФИФА и централата нарежда те да бъдат извадени като изпаднал отбор, а по това време играят в 4-а дивизия или Регионаллигата.

Но Германският федерален съд присъди, че клубът не е член на ФИФА или на Германския футболен съюз, а на регионалната централа Северногерманска футболна асоциация и заедно с нея влиза в ГФС. Но като член на своята федерация, клубът не е длъжен да спазва дисциплинарните норми на ФИФА.

"Давид победи Голиат. Щастливи сме, че най-после справедливостта възтържествува, написа в своя Туитър членът на клубната управа Харалд Нарашевски.

От ГФС обявиха, че ще проучат дали трябва да върнат Вилхелмсхафен в четвърта лига и да им платят компенсация или пък клубът е вкарал в иска си единствено точката по трансферния въпрос. /БТА