Олимпик Марсилия и Лил направиха равенство 1:1 в мача от 23-я кръга на Лига 1. Домакините стигнаха до точката в самия край на двубоя, след като изравниха чрез попадение на Антоан Рабиар. Преди това Себастиан Корчиа бе дал аванс на Лил.

Едно от първите по-интересни положения в мача се състоя в 24-ата минута. Жорж-Кевин Н'Куду отправи много хубав удар, но Ениеама показа страхотен рефлекс и изби. В самия край на полувремето добра възможност се разкри пред Лил. Бензиа получи чудесен извеждащ пас, но Роландо с чист шпагат изби и пресече опасността. Малко след това Бона Сар центрира в наказателното поле на Лил, Реми Кабела шутира, но покрай вратата.

Резултатът бе открит след 57 минути игра. Себастиан Корчиа се превърна в герой за гостите. След бърза атака от ляво, топката бе центрирана в домакинското наказателно поле. Получи се известно разбъркване, топката стигна до Буфал, който подаде към добре включилия се от дясно Корчиа, той почти стигна до аутлинията и с хубав удар от малък ъгъл откри за 1:0.

В 64-ата минута празно пространство се разкри пред Буфал, но ударът му бе твърде слаб и така резултатът остана непроменен. В 68-ата минута Мунир Обади опита удар от сериозна дистанция, но в страни от десния стълб на Пеле.

Минута по-късно Буфал остана сам срещу Пеле. Стражът обаче излезе навреме. Блокира Буфал и така предотврати попадение във вратата си.

Проблем се очерта за треньорския щаб на Олимпик в 73-ата минута. Пеле изпита болка, но след като получи медицинска помощ, стисна зъби и продължи игра.

7 минути преди края на редовното време положението на Марсилия стана още по-тежко, тъй като тимът остана с човек по-малко на терена. Барада получи червен картон след като влезе с бутоните напред в краката на Бензиа. Футболистът на Лил остана да лежи на терена, като се наложи и намесата на лекарския екип, благодарение на което Бензиа продължи игра.

В 92-ата минута Марсилия изравни. След центриране от фаул от ляво, се получи разбъркване в наказателното поле на Лил, стражът на гостите Ениеама не се намеси умело, така топката се озова в Антоан Рабиар, който се разписа за крайното 1:1.

В класирането Марсилия е на 8-о място с 31 точки, а Лил е 13-и с 26.