Отборите на Марсилия и Монпение завършиха при резултат 1:1 първа среща от съботната програма на 6-тия кръг на Лига 1. За отбора на Андре Виаш-Боаш точен беше Валер Жермен в 74-та минута, след като гостите от Монпелие бяха повели с автогол на Бона Сар в 17-та минута. 

По този начин беше спряна позитивната серия на Марсилия от 3 поредни успеха, съответно над Ница, Сент-Етиен и Монако. 

Двубоят започна с надмощие на домакините, но пък първия удар беше нанесен от гостуващия тим на Мишел Де Закарян. В 17-та минута защитника Бона Сар си отбеляза автогол след неуспешен опит да изчисти центриране на Арно Суке в малкото си наказателно поле. По този начин резултатът стана 1:1. 

Марисилия обаче отказа да се предаде. Момчетата на Виаш-Боаш затегнаха обръча през втората част и в 74-та минута успяха да пробият добре подредения блок на гостите. След центриране от десния фланг защитниците на Монпение не се ориетираха добре и така и не успяха да изчистят кълбото. На точното място, за да се възползва от тази ситуация беше Валер Жермен, който с премерен удар в десния ъгъл оформи крайното 1:1. 

По този начин Марсилия излиза временно поне на 2-то място в Лига 1, с актив от 11 точки, само на пункт зад лидера Пари Сен Жермен, но и с мач повече. Монпение пък остава 10-ти с 8 точки.