Нант победи Реймс с 1:0 в домакински мач от петия кръг на Лига 1.  Единственият гол на „Стад де ла Божоар” бе дело на Калифа Кулибали и падна в 69-а минута на срещата.

Първата интересна ситуация бе в 27-ата минута, когато нигерийският футболист на Нант Моузес Симон посрещна отбита топка извън наказателното поле и опита да преодолее вратаря на Реймс, насочвайки изстрела си в средата на вратата, но Предраг Райкович направи брилянтно спасяване.

Следващата любопитна ситуация дойде чак през второто полувреме, когато в 57-ата минута Реми Удин пропиля добър шанс да открие резултата в срещата. Футболистът пое подаване в наказателното поле, но ударът му бе блокиран след страхотна игра в защита.

Резултатът бе открит в 69-а минута, когато Калифа Кулибали не се поколеба да шутира от границата на наказателното поле и топката се озова в средата на мрежата.

Пет минути по-късно Мехди Абеид стреля от ръба на наказателното поле, топката се запъти към горния десен ъгъл, но Предраг Райкович отново спаси и не позволи второ попадение да падне в мрежата му.

Така Нант след трета поредна победа и 10 точки в актива си Нант се изкачи чак до третото място във временното класиране. Отборът на Реймс остава девети с актив от 7 точки от 5 изиграни срещи.