Селекционерът на Черна гора Златко Кранчар изчетка английския национален отбор преди срещата между двата състава от група G на квалификациите за Евро 2012, където е и България. Според хърватския спец, Англия е сигурен участник на финалите, и има гарантирано първото място в групата, докато останалите тимове – Черна гора, Уелс, България и Швейцария – се борят за второто.

Черна гора обаче спечели първите си два мача, включително и този срещу българите, и сега има своите шансове на „Уембли”.

„Англия е един от най-класните отбори в Европа, и не виждам защо да има напрежение в техния лагер, макар че ние сме лидер в групата,” каза Кранчар. „Те са свикнали да играят големи, важни мачове, и знаят как да извличат резултати.”

„Все пак е възможно ние да сме втори. Ще се борим с Швейцария, България и Уелс, макар те да са малко над нашата класа,” продължи с четките Златко. „Двата мача, които спечелихме, ни дават реални шансове, но ще е трудно. Всички отбори се борим за второто място”.

Кранчар сподели още, че е бил изненадан, че Фабио Капело все още не е пращал свой скаут на мач на Черна гора, но каза, че очаква такъв днес за двубоя с Швейцария. Златко призна още, че синът му Нико Кранчар, футболист на Тотнъм, му дава ценна информация за английските национали, някои от които са и негови съотборници.