Българският национален отбор за пореден път показа колко е беззъб в атака. „Трикольорите” ни не успяха във втора поредна евроквалификация от група G да отбележат гол и логично загубиха с 0:1 от Черна гора, въпреки че имахме надмощие в по-голямата част от мача. Мачът се игра пред около 6 хиляди зрители на Националния стадион „Васил Левски”.

Футболистите на Станимир Стоилов имаха надмощие още от самото начало, но направиха близо една дузина пропуски. В 11-та минута след центриране в наказателното поле на Черна гора, Джудович за малко не си отбеляза автогол, но все пак топката излезе ъглов удар. Четири минути по-късно последва хубаво двойно подаване между Рангелов и Попов, след което последният стреля над напречната греда в аут. В 30-та минута Минев стреля опасно, но в страни от вратата на Младен Божович.

Най-опасното положение за българските национали през първото полувреме бе в 34-та минута, когато след хубаво центриране на Миланов в наказателното поле на Черна гора, Попов стреля с глава, но Божович спаси.

Единственото попадение в срещата падна в 35-та минута, когато след хубава многоходова атака на Черна гора, Зверотич стреля от около 22 метра, а Михайлов отби топката с дясната си ръка, но тя срещна десния стълб на вратата му и влетя в неговата мрежа. Последваха силни минути за отбора на Черна гора и в 40-та минута Вучинич направи за смях двама от защитниците на България, но не успя да стреля. Последната ситуация за България през първото полувреме бе в 43-та минута, когато Мартин Петров бе изведен в добра позиция и стреля, но в аут.

През второто полувреме нещата на терена не се промениха. Българските национали имаха надмощие, но така и не успяха да вкарат, а направиха нови пропуски. Божинов вкара в 50-та минута, но бе в положение на засада и голът не бе зачетен. Пеев центрира в наказателното поле на Черна гора в 57-та минута, след което Мартин Петров стреля с глава, но право в ръцете на Младен Божович.

Вучинич отново демонстрира своите качества в 66-та минута, когато направи за смях Илиян Стоянов, но Иван Иванов с добър шпагат изби топката в корнер. Мартин Петров центрира от корнер в наказателното поле на Черна гора в 68-та минута, но топката бе избита и попадна в Ангелов, който стреля, но Божович боксира, след което Домовчийски стреля слабо и право в ръцете на черногорския вратар.

Последните двадесет минути на мача българските национали търсеха изравнителното попадение главно с безцелни центрирания, от които не се получи нищо опасно за вратата на Младен Божович. В 89-та минута Мартин Петров стреля от фаул, но топката срещна напречната греда. В последните секунди на добавеното време Валери Домовчийски можеше да вкара, след като бе изпуснат от защитата на Черна гора, но не ударът му бе много слаб и Младен Божович спаси.

Така България записа втора поредна загуба, като все още не е „трикольорите” не са успели да отбележат гол в противниковата врата. Черна гора вече има пълен актив от 6 точки.

В ложите на Националния стадион „Васил Левски” мачът изгледа и премиерът на България Бойко Борисов.

България: Николай Михайлов – Живко Миланов (46’ Станислав Генчев), Илиян Стоянов, Иван Иванов, Веселин Минев - Стилиян Петров, Станислав Ангелов, Георги Пеев, Мартин Петров - Ивелин Попов, Димитър Рангелов (46’ Валери Божинов).

Черна гора: Мл.Божович, Павичевич, Баша, Йованович, Вукчевич, Вучинич, Джалович (77’ Касчелан), Бошкович (64’ Вл. Божович), Пекович, Зверотич (67’ Новакович), Джудович.