Селекционерът на Черна гора Златко Кранчар бе изключително доволен от успеха на своя тим над България с 1:0. На пресконференцията след мача хърватският специалист поздрави своя отбор за добрия резултат и добрата игра и не скри радостта си от страхотното начало в европейските квалификации.

Кранчар обаче призна, че в началото на мача България е имала преимущество и е можела да открие резултата.

„Искам да кажа, че съм изключително доволен от победата. Честитя на моите футболисти, поздравявам ги за добрия резултат и добрата игра. Също така поздравявам и българските футболисти, които след загубата от Англия успяха да се изправят и да влязат в този мач като истински фаворити”, заяви Кранчар.

„Моето обективно виждане е, че в началото България държеше всичко в ръцете си, имаше 2-3 положения, в които можеше да отбележи и да поведе. На полувремето ние успяхме да коригираме играта си, имахме известни проблеми с включването в атака на Станислав Ангелов”.

„През второто полувреме изравнихме и до голяма степен контролирахме нещата, създадохме положения за гол чрез Вучинич и Вукчевич и можеше още по-рано да решим мача. Изключително сме доволни от този старт в европейските квалификации, не сме си и мечтали за две победи от две мача”, завърши специалистът.