Брилянтното представяне на Кристиано Роналдо в последните мачове на Португалия на Евро 2012, накара пресата в Англия да обърне по-специално внимание на суперзвездата на Реал Мадрид. Заглавията на водещите издания определят Роналдо като „футболист от световна класа“.

Както е известно, с попадението, което португалецът отбеляза снощи на Чехия, тимът на Португалия се класира за полуфиналите на Европейското първенство в Полша и Украйна. Португалия победи Чехия с резултат 1:0.

The Guardian отбелязва, че „гладът на Роналдо за успехи е толкова голям, колкото и талантът му“. The Sun стига още по-далеч, като определя нападателя като „златен“ и добавя, че Португалия е на полуфинал на континенталния шампионат благодарение на него.

Daily Mail пък написа: „Личи си, че Реал Мадрид е повлиял на стила на игра на Роналдо. Той действа като нападател от световна класа. Един от най-големите таланти на планетата, класира отбора си за полуфиналите на Евро 2012. Роналдо демонстрира изящни индивидуални изпълнения“.