Андреа Пирло, който бе определен за играч на мача Англия – Италия, заяви след двубоя, че той и съотборниците му трябва да се чувстват „леко обидно“ заради това, че „скуадра адзура“ не взе победата в редовното време и продълженията, а трябваше да се стига до изпълнения на дузпи.

При 11-метровите удари, италианците показаха по-здрави нерви и взеха победата с 4:2. Самият Пирло показа завидно хладнокръвие при изпълнението на своята дузпа.

"В момента на удара видях, че вратарят прави странни движения. Така че просто почаках да видя къде ще полети за пореден път и бих. Исках след моя удар англичаните да започнат да нервничат. Фактически така стана - Ашли Йънг би след мен и уцели напречната греда."

"Англия нищо не създаваше проблеми, просто се опитваше да запази резултата 0:0 и да стигне до дузпи. Ние контролирахме играта и до последно се стремяхме да победим. В такъв маниер англичаните играха в цялата групова фаза, така че техният прекалено отбранителен футбол поне не ни изненада. Даже е малко обидно, че не победихме през тези 120 минути, изразходвахме толкова много енергия и не използвахме толкова положения. За щастие при серията дузпи победи този отбор, който заслужаваше".