Селекционерът на Англия Рой Ходжсън заяви след поражението от Италия на четвъртфинал и отпадането на тима от Евро 2012, че тимът му може да се завърне в родината си с „високо вдигната глава“.

„Трите лъва“ паднаха след изпълнения на дузпи, а в редовното време не паднаха голове.

"Загубихме след изпълнение на дузпи, можем да се върнем у дома с високо вдигнати глави, страната е горда с нас. Дадохме най-доброто от себе си, работихме по възможно най-добрия начин, преодоляхме крамповете и физическите проблеми. Не сме играли, зада се стигне до дузпи. Защищавахме се много добре, особено в моментите на подем на италианците. Но не успяхме да използваме своите шансове“, сподели Ходжсън след мача.

„Двата отбора имаха своите шансове. В продълженията не бяхме във форма и те имаха най-добрите си положения и аз си мислех, че може би ще ни вкарат гол и няма да се стигне до дузпи", каза още специалистът.

Ходжсън коментира и голът на Андреа Пирло от дузпа в стил Паненка: "Пирло беше много добър, аз съм работил с него в миналото. Такова изпълнение при дузпите е типично за играчи с голямо хладнокръвие и класа."