"Показахме нашия идентитет и редица идеи за игра. Това без съмнение е нашият най-добър мач, като изключим първите двадесет минути", заяви селекционерът на Португалия Пауло Бенто след успеха над Холандия с 2:1. Победата изстреля неговия тим на второто място в групата, която бе спечелена от Германия.

"Знаехме, че имаме капацитет да отговорим, да променяме нещата в мача, да изравним резултата. Днес бяхме много добри, но не бяхме слаби и срещу Германия и Дания. Загубихме само от Германия, която е един от най-титулуваните европейски отбори. Аз съм много горд", допълни наставникът на иберийците.

Бенто коментира и играта на Кристиано Роналдо, който вкара и двете попадения за своя тим. "Това е един проблем, за който много съм говорил с вас, журналистите. Вече съм отговарял на такива въпроси. В някои мачове индивидуалните качества на играчите се виждат по-явно, в други - не. Това, което е важно, не е играчът, а отборът. Аз съм горд от това, което Роналдо прави за отбора."

"Срещу Чехия няма да бъде лесно. Не бих казал, че ние сме фаворити. Трябва да продължим да работим и да даваме доказателства за нашите качества, както през последните дни, и тогава имаме шансове да се класираме за полуфиналите. Много е важно играчите да се възстановят колкото се може по-добре физически. Тогава ще се подготвим по-добре", завърши Бенто.