Капитанът на Португалия Кристиано Роналдо отговори на критиците си, като вкара два гола и класира тима на четвъртфинал на Евро 2012. Роналдо стана Играч на мача срещу Холандия, и подобри рекорд на страната си, като се разписа на пети голям футболен форум.

„Ние си заслужихме мястото на четвъртфинал. Не спряхме нито за миг да вярваме, че ще успеем. Всички заслужаваме поздравления. Днес е и рожденият ден на моя син, затова съм още по-щастлив,“ разкри Роналдо.

„Трябва да мислим мач за мач. Целта ни бе да преминем първата фаза, и ето, че успяхме. Сега всичко вече е възможно. Срещу Чехия ще е много трудно, шансовете са 50-50, трябва да подходим с уважение към съперника,“ добави той.

Роналдо получи отличието си за Играч на мача от бившия френски национал Кристиан Карембьо, и го сподели със съотборниците си: „За мен е удоволствие да получа този приз, и искам да го споделя с целия отбор, защото не можеш да побеждаваш сам. Всички заедно извоювахме успеха, Португалия изпълни целта си,“ завърши звездата на Реал Мадрид.