Полузащитникът на испанския национален отбор Андрес Иниеста смята, че начинът на игра няма никакво значение, ако той носи победи на отбора. Също така той не пропусна да добави клишето, че не е важно кой бележи головете. Снощи испанците спечелиха с 4:0 и вдигнаха титлата на трето поредно голямо първенство.

"Много хора казват, че ние показваме скучен футбол, но смятам, че е въпрос на гледна точка. Аз лично не мисля, че нашата игра е скучна. На финала например показахме много високо ниво, всичко ни се получаваше. Още от първите минути успяхме да наложим на италианците нашия стил на игра и преимуществото ни беше осезаемо през всичките 90 минути, обясни Иниеста.

"Разбира се, знаехме и за проблемите при противника- контузията наДжорджо Киелини, както и лошото състояние на доста играчи. Но въпреки това аз съм щастлив от победата и не мисля, че някой може да я омаловажи. От тук нататък хубаво ще бъде да повторим този резултат и срещу други отбори, които искат да се преборят с нас и ще се стремим към това.

Според полузащитника испанската селекция като цяло отлично се е представила по време на цялото първенство. Попитан дали е искал да вкара и сега, както отбеляза на финала на Мондиал 2010, Иниеста отвърна: "Няма значение кой вкарва головете, важното е отборът да победи. Аз например изпитвам същото удоволствие и от головия пас. Ако продължаваме обаче както играхме снощи, още доста купи можем да приберем".