Въпреки поражението и отпадането още в груповата фаза, Русия игра добре срещу Гърция, заяви селекционерът на тима Дик Адвокат. Както е известно, руснаците остават 3-и в група А с 4 точки, но заради поражението в директния двубой напускат Евро 2012.

"Играхме доста добре. Старахме се да атакуваме през цялото време, докато другият отбор само се отбраняваше. Добра работа свършихме през първото полувреме, но просто не използвахме шансовете си. През второто полувреме вече беше доста трудно. От една страна допуснахме гол в нулев момент от мача, а трябваше да се борим и с отбор като Гърция, които основно се защитават.

"Това, което се случи днес, е просто футбол. Такава е играта. В предишните мачове бяхме направо прекрасни. Но днес Гърция направи така, че този мач просто не се разви по нашия вкус. Опитахме всичко- и левите ни халфове атакуваха, и десните. Доста поработиха нападателите, видяхте колко хора пуснах отпред. Не биваше да губим, но това е футболът. Попитан защо е бил заменен Кержаков с Роман Павлюченко на почивката, холандският селекционер отговори: Всеки треньор ще постъпи така с човек, който за цял турнир не е вкарал нито един гол. Излязохме на терена с идеята да победим. До 44-ата минута владеехме инициативата. Но попадението, което получихме така нелепо, направо ни пречупи. Трябва просто да се вкарват тези положения, но няма какво да съдя играчите, завърши холандецът.