Защитникът на Ювентус Джорджо Киелини смята, че подобреното представяне на италианския национален отбор в защита през последните месеци се дължи на по-добрия контрол върху топката.

Преди срещата с Гърция в Атина Киелини беше запитан относно причината за четирите поредни сухи мрежи на Италия в предходните двубои. Италианецът беше прям в отговора си.

“Ако притежаваме повече топката, противникът не може да отбележи. Искаме да играем атакуващо, но в същото време да запазим дефанзивния баланс. Това изисква треньора от нас. Искаме да се забавляваме на терена и да владеем повече топката, но въпреки това от всеки играч се изисква да играе добре и в двете фази”, подчерта ветеранът.

Искаме да продължим да се подобряваме. Знаем, че Гърция имат страхотни централни бранители в лицето на Костас Манолас и Сократис Папастатопулус. И двамата са играчи от най-висока класа. Към тях може да добавим и Костас Фортунис. Очаквам много нажежена атмосфера, играл съм много пъти в Гърция и винаги ми е било много трудно. Трябва да сме максимално фокусирани”, сподели очакванията си за двубоя в Атина Киелини.

Мачът между Италия и Гърция ще се проведе на 8-ми юни, а началният час е 21:45.

Автор: Емануил Тодоров