Станаха ясни и последните два полуфиналиста на Европейското първенство за девойки до 17 г., което се провежда в България. След като Испания и Португалия продължиха напред от нашата група, в другата Германия и Холандия стигнаха до предпоследното стъпало след драматична развръзка. 

Въпреки че съставът на Англия надделя над "лалетата", този успех не беше достатъчен за продължаване напред, тъй като головата разлика на островитянките беше най-лоша от трите отбора в групата, които завършиха с по 6 точки. 

След нулева първа част англичанките поведоха веднага след почивката. Тогава Кейти Робинсън беше точна след асистенция на Фран Стейбълс. А малко след това всичко в мача беше решено с втори гол за състава на Англия. 

Кери Матюс след хубав самостоятелен пробив направи резултата 2:0 в 52-та минута и всичко приключи. Но островитянките нямаха сили за повече попадения, с които да изместят холандките от втората позиция и се простиха с турнира. 

В другия мач от групата Германия надделя с 3:1 над аутсайдера Австрия и това се оказа напълно достатъчно за крайната победа и първото място. Карлота Вамзер в 17-та минута откри, а Софи Вайдауер в 39-та удвои и при този резултат дойде почивката. 

Отново Карлота Вамзер беше точна в 69-та минута за 3:0, а в последната минута на продължението Кристина Едлингер оформи крайния резултат с почетното попадение за австрийките. Така Германия и Холандия с по 6 точки продължиха напред, а англичанките със същия актив са аут. Австрия остана без точка. 

Полуфиналите ще се изиграят на 14 май.

В първия от тях от 14:00 часа Германия среща Португалия на стадион "Дружба" в Добрич. От 18:30 часа е вторият сблъсък от тази фаза, в който се изправят един срещу друг фаворитът Испания и Холандия. Тази битка ще е в Каварна.