Националките на България за девoйки до 17 г. отпаднаха в груповата фаза на Европейското първенство, което се провежда у нас. Момичетата на селекционера Троян Радулов загубиха с 0:3 във втората си среща, която беше срещу изключително силния отбор на Испания. 

Иберийките са европейски шампионки в тази възраст и разполагат с огромно качество в състава си. Въпреки това нашите девойки се бориха много, но не успяха да постигнат една от големите изненади на турнира и преклониха глави.

Българките изиграха много силна първа част, в която удържаха съперничките си почти до края ѝ. Но грешка в 42-та минута позволи на Карлота Санчес да открие резултата и така почивката дойде при 1:0 за испанките. 

Малко след подновяването на играта интригата приключи на практика. В 47-та минута Силвия Лорис удвои преднината на тима си, като интересното е, че това беше първото ѝ докосване до топката, тъй като се беше появила на терена само минутка по-рано. 

Крайният резултат оформи Салма Параюело в 72-та минута, завършвайки добро подаване на Хана Фернандес. Авторката на третото попадение е една от най-малките в цялата надпревара, като все още е само на 15 години. 

След тази развръзка нашите момичета вече нямат шанс да преодолеят груповата фаза. Те останаха без актив, след като загубиха и първата си среща с 1:3 срещу другия фаворит в групата Португалия. "Мореплавателките" играят с Дания по-късно днес, но както и да завършат, българките нямат шанс за второто място. 

Последният мач на българските националки е на 11 май срещу Дания.