Шотландският Селтик забрани на трима свои запалянковци да присъстват на мачовете на отбора. Феновете са разследвани от полицията заради създадени проблеми по време на мач от турнира за купата на Футболната асоциация.

"Отново беше сторена вреда на Селтик. Такива хора не се интересуват от нашия клуб", се казва в съобщение на шотландския шампион.

Инцидентите с неправомерна употреба на пиротехнически материали, бомбички и димки се случиха по време на победата на "зелено-белите" с 3:0 при гостуването на Странрар.

Властите предполагат, че запалянковци на Селтик са провокирали сериозно напрежение по време на двубоя заради скандирания на политическа и религиозна основа. Полицията съобщи, че трима привърженици са били арестувани, след като са нарушили обществения ред преди и по време на мача.

Фенове на Селтик ще донесат наказание на любимия си клуб и от УЕФА заради неправомерна употреба на пиротехнически материали по време на мача от Лига Европа срещу турския Фенербахче, игран през декември. Санкцията за шампиона на Шотландия ще бъде определена на 18 февруари./БТА