Играчите в португалските клубове, включително Бенфика и Порто, се завърнаха към индивидуални занимания в понеделник, като местната Примейра Лига се подготвя за вероятен рестарт на сезона по време на пандемията от коронавирус.

Висшият ешелон на страната е преустановен от средата на март, но премиерът Алберто Коща каза миналата седмица, че Примейра лига и финалът за Купата на Португалия са били „единствените изключения“ от решение, което е оставило спрени всички останали професионални спортове. „Всяка тренировка има значение. Дори тренировките, които трябва да правим за известно време, в индивидуални сесии“, каза треньорът на Бенфика Бруно Лаге.

Порто водеше на действащия шампион Бенфика с една точка преди преустановяването на първенството при 10 оставащи кръга до края. Френската Лига 1 бе най-високопрофилното първенство, чийто сезон бе преждевременно прекратен заради заразата, докато Нидерландия също избра да не приключи кампанията в местната Ередивизи. Но подобно на Португалия, отборите в Италия, Германия, Испания и Англия се подготвят за потенциално завръщане към игра.