Полузащитникът на Португеза Емерсон Кариока бе дисквалифициран за 8 мача заради начина, по който отпразнува попадението си през декември миналата година. Бразилецът свали фланелката си и си свали шортите, след като отбеляза гол за отбора на Сампайо Корея срещу Марика.След това Кариока оголи задните си части и разтърси гениталиите си в посока на противника, което предизвика бой на терена.

През зимата той направи трансфер от Сампайо Корея в Португеза, но въпреки това получи сериозното наказание и от това ще загуби настоящият му отбор, който обжалва решението.Футболистът заяви, че неговата изцепка е била реакция на поведението на играчите и треньора на Марика, които са го обиждали на расистка основа в последните мачове.

Хората от Марика ме обиждат в последните 3 мача, в които играх срещу тях, информира Sportlive. Те ме нарекоха мърляч, алкохолик и дебела маймуна. Бях ядосан", обясни Кариока, цитиран от "Globo Esporte".Трябва да се отбележи, че голът на Емерсон изведе Сампайо Корея до плейофите на първенството на Рио де Жанейро.