3 дни, 4 мача, 8 отбора – всичко това предстои в следващите часове директно от Руската Премиер лига. Изборът в ефира на MTel Sport е повече от голям.

Както и навсякъде другаде по света, така и в Русия след паузата възниква въпроса: на кого се е отразила негативно, на кого – положително? Ще спрат ли дадени серии, ще има ли изненади. 
Кръгът се открива в петък, с мача между последния във временното класиране – Амкар Перм и ЦСКА. Амкар е съвсем на дъното след първите осем кръга, нищо че дори взе първата си победа преди паузата – при гостуването си на Тула с 1:0. Ето, със сигурност именно в Перм няма как да са доволни, че тъкмо когато този първи успех се е случил е дошла въпросната пауза. И сега въпроса е – дали мъките ще стартират отново или Амкар полека ще започне да се отлепя от неприятното дъно?

Помнещият с повече от добре от последните десетина години българските играчи тим сега притежава „само“ един в лицето на национала Петър Занев. Той има само един пропуснат двубой от началото на сезона, няма причина да не го видим в игра срещу ЦСКА. Столичани на Виктор Гончаренко и друг от родните национали – Георги Миланов демонстрират доста колебливи изяви и трудно могат да бъдат предсказани. Домакинската загуба от Ахмат в последния кръг бе определено изненадваща, въпреки класата на чеченския тим. Двубоят в петък е с начало 17.00, а специалното студио стартира в ефира на MTel Sport 1 половин час по-рано.

В събота в същия ефир е прякото предаване на Спартак – Рубин. Шампионите са с категорична тенденция надолу, докато Рубин по-скоро е с положителна тенденция в последните кръгове. Всички специалисти в Русия се питат на какво се дължи извънредно лошия старт на Спартак и почти вече невъзможността да бъде наваксан този срив и да се стигне до защита на титлата. Отборът няма победа от близо месец и съвсем закономерно е в долната половина на таблицата. Тимът от Казан определено е преодолим, дори е перфектния съперник за тръгване нагоре, но дали това ще се случи е една от основните загадки на предстоящия футболен уикенд в Русия. Стартът на отговора е точно в 19.00 часа.

Два мача в ефира и в неделя – един директно и един на запис. Динамо Москва и Зенит ще може да наблюдавате веднага след края на състезанието за Голямата награда на Сан Марино от Moto GP. Планирано – след 16.30. Зенит е лидер, а Динамо сякаш все още трудно се справя с ролята на завърнал се в елита. Но московчани вероятно все още носят гордо традициите на славния си клуб и това рано или късно ще дава някакви епизодични резултати. И както често се случва – изпатва си някой от фаворитите. Зенит е единствения тим от Премиер лигата, който все още няма загуба. Дали не е време?

От 19.30 пряко по MTel Sport 1 е завършека на руския уикенд  Ахмат срещу Локомотив. Ужасяващата серия за тима от Грозни – четири поредни загуби приключи след звучната победа над ЦСКА като гост, сега е ред за нов подвиг. А какъв по-удобен съперник от втория в класирането – Локомотив. Изключителен заряд има в тоя мач, остава двата отбора да го демонстрират.