Продължават да се появяват нови и нови съобщения от момента на инцидента, отменил с 24 часа финалния мач реванш между Ривър Плейт и Бока Хуниорс в Копа Либертадорес.

Феновете на Ривър нападнаха с камъни движещия се към "Ел Монументал" автобус на Бока, което напрегна максимално обстановката преди двубоя. 

Някои от играчите на "генуезците" бяха ранени, след хвърлените камъни и счупените стъкла на автубоса им, но сериозно пострадал е и шофьорът на превозното средство - Ел Гринго.

"Един камък потроши стъклото до мен, а малки парченца се забиха по ръката и тялото ми. Вицепрезидентът на клуба - Oрасио Паолини, бе близо и просто го помолих да хване волана, защото ми причерня и изпусках контрола. Ако не го беше направил, това щеше да бъде трагедия", споделя Ел Гринго пред "Radio Continental".

"След като видях камъка да лети, вече не помня нищо. Малко след това просто казах - добре съм. Усещах, че просто губя съзнание", добави той.

"Това беше много мощна атака. Ние отиваме на футболен мач, за Бога, не на война", заяви емоционално шофьорът на Бока Хуниорс.

Още по темата:

В Аржентина вече разследват една от версиите с потрошения бус на Бока

Бока може да поиска трофеят да им бъде присъден служебно

На живо: Случващото се преди Ривър-Бока, ще има ли изобщо мач?

Официално: Отложиха Ривър-Бока след фенските безумия!

Сблъсъците между феновете на Ривър Плейт и полицията

Умопомрачителни цени на билетите за Ривър – Бока

Потресаващо: Вижте как деца вкарват факли на стадиона на Ривър

Ривър срещу Бока - най-буреносната стихия в Южното полукълбо

Аргументите на Ривър и Бока в най-пламенния мач в Латинска Америка

Как играчите на Бока преживяха атаката: Видео от самия автобус

Вижте ужасната атака на феновете на Ривър по автобуса на Бока