Бока Хуниорс може да претендира за служебно присъждане на трофея в Копа Либертадорес след нападението на автобуса на тима от фенове на Ривър.

Припомняме, че финалната среща реванш за Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс бе отложена с 24 часа, поради факта, че привърженици на "милионерите" нападнаха с камъни автобуса на Бока по пътя му към „Ел Монументал“ и раниха някои от играчите на гостуващия тим.

В момента президентът на Бока - Даниел Ангеличи, и останалите ръководните фактори се консултират с адвокати. Те обсъждат възможността дали да претендират пред CONMEBOL за служебна победа в срещата и директно присъждане на трофея без игра.

В регламента на надпреварата има правило - точка 8, в което е написано, че инциденти извън стадиона, в които потърпевши са футболисти на един от двата отбора, могат да доведат до санкция за единия клуб и до присъждане на служебна победа за другия. В случая отговорност трябва да носи отборът домакин.

Двубоят е насрочен да се играе в неделя от 22:00 часа, но поради така стеклите се обстоятелства, той може да не се състои в съответния час.

През 2015 г. Бока бе дисквалифициран от турнира Копа Либертадорес, след като феновете на тима сътвориха невиждан хаос на "Ла Бомбонера" след атаки със сълзотворен газ.

Към този час от Бока не са обявили официално дали ще искат служебна победа в срещата. Според много медии в Аржентина напълно е възможно от клуба да се решат на тази стъпка с оглед на ужасяващите инциденти, които тотално разфокусираха играчите преди един от най-важните мачове в кариерите им.

Още по темата

На живо: Случващото се преди Ривър-Бока, ще има ли изобщо мач?

Официално: Отложиха Ривър-Бока след фенските безумия!

Сблъсъците между феновете на Ривър Плейт и полицията

Умопомрачителни цени на билетите за Ривър – Бока

Потресаващо: Вижте как деца вкарват факли на стадиона на Ривър

Ривър срещу Бока - най-буреносната стихия в Южното полукълбо

Аргументите на Ривър и Бока в най-пламенния мач в Латинска Америка

Как играчите на Бока преживяха атаката: Видео от самия автобус

Вижте ужасната атака на феновете на Ривър по автобуса на Бока