Медиите в Аржентина вече разпространиха една от възможните версии, които могат да стоят в основата на инцидентите отложили с 24 часа срещата реванш от финала за Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс.

Припомняме, че двубоят ще се играе в неделя вечер, а не в както бе по програма в събота, поради факта, че привърженици на "милионерите" нападнаха с камъни автобуса на Бока по пътя му към „Ел Монументал“ и раниха някои от играчите на гостуващия тим.

Според някои издания в страната гневът на част от феновете на Ривър е бил породен от акция на полицията срещу продажба на билети на черно в дните преди двубоя.

В петък следобед органите на реда в Буенос Айрес са конфискувани над 60 хил. евро (около 10 млн. аржентински песети) и още 250 билета от престъпна клетка, занимаваща се с нелегална продажба на билети.

По-рано ви съобщихме за високите цени на билетите за суперфинала - най-скъпите от тях са 2800 $, а най-евтините 800 $.

"Не е изключено да има връзка между акцията на полицията и атаката по автобуса. Има задържани още в петък за незаконна продажба на билети. При инцидентите с автобуса полицейската барикада се отваря на места и става пропусклива, което дава възможност на феновете да хвърлят какво ли не по автобуса. Видяхме как камъните и тежките предмети бяха хвърлени от едно място сред феновете, а не от всички страни. Не е изключено да има връзка между двата случая. В момента разследваме", каза комисарят от секретариата по сигурността в Буенос Айрес Марсело Д'Алесандро. 

Още по темата:

Бока може да поиска трофеят да им бъде присъден служебно

На живо: Случващото се преди Ривър-Бока, ще има ли изобщо мач?

Официално: Отложиха Ривър-Бока след фенските безумия!

Сблъсъците между феновете на Ривър Плейт и полицията

Умопомрачителни цени на билетите за Ривър – Бока

Потресаващо: Вижте как деца вкарват факли на стадиона на Ривър

Ривър срещу Бока - най-буреносната стихия в Южното полукълбо

Аргументите на Ривър и Бока в най-пламенния мач в Латинска Америка

Как играчите на Бока преживяха атаката: Видео от самия автобус

Вижте ужасната атака на феновете на Ривър по автобуса на Бока