Финалната среща реванш от турнира Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс бе отложена отново.

Тя трябваше да се играе в събота (24 ноември) от 22:00 ч.б.в., но бе преместена с 24 часа заради нападението с камъни на фенове на Ривър по автобуса на Бока. Това предизвика раняването на някои от играчите на "генуезците" - най-сериозно пострада капитанът на тима Пабло Перес, и откарването им в болница.

Първоначалните информации гласяха, че срещата трябва да се проведе в неделя (25 ноември) от 22:00 ч.б.в. на "Ел Монументал", но от Бока поискаха ново отлагане, тъй като никой в отбора не бе готов психически и физически да изиграе важния двубой.

Играчите на гостите са изживели голям стрес, което не им е позволило да спят през нощта и да са на максимума на възможностите си в една от най-важните срещи в историята на клуба.

В 19:00 часа днес от континенталната федерация CONMEBOL излязоха с официално становище, че срещата няма как да се играе в този момент.

Нейните шефове ще се срещнат с клубните президенти на Ривър и Бока в Парагвай идната седмица, за да обсъдят кога да се проведе финалът.

Неофициална дата към този момент е 8 декември 2018 година - по-следващата събота.

В последните над 10 часа следяхме за вас случващото се в Буенос Айрес:

19:36 Любопитно и възможно! Размишлява се финалът да бъде дори в Обединените арабски емирства, а шампионът да се включи директно на Световното клубно първенство, което започва в средата на декември.

19:30: CONMEBOL ще се срещне с клубните президенти на Ривър и Бока в Парагвай идната седмица, за да може да се реши кога ще се проведе финалът. Възможна дата е 8 декември.

19:11 Феновете на Ривър Плейт напускат стадиона с унили лица, след като за втори път в последните 24 часа трябваше да влязат на легендарното съоръжение и след няколко часа да излязат. Вратите на "Ел Монументал" бяха отворени 4 часа преди евентуалното началото на срещата, но тя бе отменена.

19:05: От Бока вече измислиха шеги, с които да се заядат със своя голям враг...

18:59: ЕКСКЛУЗИВНО! За втори пореден път, в рамките на последните 24 часа, срещата между Ривър Плейт и Бока Хуниорс бе отложена. Това стана факт, че след като шефът на континенталната федерация - Алехандро Домингес, обяви, че иска срещата да се играе без притеснения от нито един от двата тима. Все още няма официална дата и час кога ще се играе двубоят.

18:53: Съобщенията от Аржентина гласят, че във вчерашния ден 4-ият съдия на срещата е отишъл в съблекалнята на Бока и е настоял играчите да излязат на терена.

18:42: Треньорът на Бока Гилермо Барос Скелото, президентът - Даниел Анхеличи и някои от играчите на тима ще дадат пресконференция в своя хотел, на която ще обявят желанието си да не пътуват до стадиона.

18:41 Марадона посочи виновника за ексцесиите на Ривър - Бока

18:25: ВАЖНО! От CONMEBOL в момента заседават и ще решат дали срещата ще се играе. Очаква се в близкия половин час от континенталната федерация да излязат с официално становище дали финалът ще се играе днес или отново ще бъде отложен.

18:24: От Ривър обявиха на своя официален Twitter, че стадионът приема фенове, които постепенно вече заемат местата си.

18:23: От континенталната футболна федерация - CONMEBOL, обявиха, че желаят срещата да се играе, въпреки че от Бока настоят тя да се отложи.

18:19: Капитанът на Бока Пабло Перес твърди, че няма да бъде опериран и е готов за игра, въпреки че от неговия клуб искат отлагане на двубоя.

18:13: От Ривър Плейт не приемат идеята срещата да бъде отложена и вече обявиха официално, че вратите на стадион "Ел Монументал" ще бъдат отворени 4 часа преди нейното начало. Според съобщението с вече закупените билети ще може да се влиза на съоръжението. 

17:30: ОФИЦИАЛНО: Бока поиска отлагане на срещата! От Бока Хуниорс казаха, че двата отбра не са равнопоставени. В момента представители на CONMEBOL и полицията са на среща с ръководители на гостите. На нея от Бока са предоставили документи, според които част от играчите им не са възстановени напълно след атаката от събота. "Генуезци" настояват за налагането на наказания върху домакините.

16:53: ВАЖНО! Треньорският щаб и играчите на Бока Хуниорс нямат желание да играят двубоя, съобщиха от клуба. Те се чувстват напрегнати и неподготвени най-вече психически. В момента те се намират в хотела, но се страхуват да го напуснат, за да не се повторят инцидентите от вчерашния ден.

16:35: Шефът по сигурността на Бока - Хуан Талиферо каза пред аржентинското издание "Olé": Целият този хаос не позволи на много от играчите ни да спят. Нямахме никакво време да се възстановим след инцидентите. Бяхме много време в съблекалнята, като играчите изглеждат шокирани".

16:27: Най-тежко пострадалият играч на Бока - Пабло Перес, отново ще премине медицинска проверка преди срещата. Според брата на играча, той се нуждае от операция на окото. Според аржентинските медии това е спекулация и играчът може да се появи на терена. Перес има огромно желание да играе в двубоя срещу Ривър, но явно травмата е по-тежка от очакваното. Той получи порязвания в областта на окото от парчета стъкло, полетели към него и съотборниците му, по време на атаките с камъни по автобуса на тима.

16:25: Според непотвърдена информация, около 400 полицаи ще пазят реда на "Ем Монументал" в днешната среща. В събота преди срещата полицейската работа бе поставена под въпрос, след като кордонът, направен за автобуса на Бока, бе пробит. Превозното средство пострада след нападение с камъни и всякакви други предмети, а някои от играчите на Бока бяха ранени и откарани в болница.

16:00: Към този час няма индикации, че срещата ще бъде отлагана отново. Очаква се двубоят между Ривър Плейт и Бока Хуниорс да започне в 22:00 часа българско време.

15:30: Пострадал от атаката на феновете на Ривър е и шофьорът на автобуса на Бока Хуниорс: "Отиваме на футболен мач, за Бога, не на война. Ако вицепрезидентът не бе хванал волана, това щеше да е трагедия".

14:10 В Аржентина вече разследват една от версиите с потрошения бус на Бока

12:45 Обобщение на случилото се в съботния ден от обедните спортни новини на NOVA:

12:35 Става ясно, че Бока Хуниорс може да претендира за служебна победа. Причината е, че в регламента на Копа Либертадорес има правило, според което, ако футболисти на един от двата отбора пострадат от инциденти извън стадиона, то това може да доведе до служебна загуба. Ръководството на клуба обмисля възможността.

12:15 Видео от сблъсъците между феновете на Ривър Плейт и полицията:

11:40 А ако се чудите каква е цената на билетите за суперкласикото, вижте в статията ни по темата.

10:35 Логично в последните часове няма новини от Буенос Айрес, тъй като в Аржентина още е време за сън. В интернет обаче се появи видео, което демонстрира как деца се използват за вкарването на факли на стадиона.

8:39 Няма ясна информация в колко часа отборът на Бока е стигнал до своя хотел, но при всички положения това се е случило след доста часове на "Ел Монументал" за шокираните футболисти. 

8:37 След като стадионът бе опразнен от фенове, играчите на Бока все пак се появиха на терена. Те направиха кратка разходка, а шокът бе видим по лицата им.

8:15 Нови интересни видеа излизат наяве. Тук можете да видите пристигането на отбора на Бока в съблекалните и състоянието на играчите.

Вижте и фенската атака от гледна точка на полицейския автомобил, каращ точно зад автобуса на Бока:

8:08 В часовете след мача хаосът около стадиона е огромен. Джебчии се опитват да откраднат билети от феновете, излизащи от стадиона, тъй като с тези билети ще се влиза на стадиона и тази вечер. Описват района като истинска военна зона с побоища, паница и плачещи хора.

8:05 По последни информации местната община е затворила стадион "Ел Монументал", което прави провеждането на двубоя тази вечер невъзможно. Ривър обаче смята да "отвори" мача, плащайки солена глоба. 

8:00 Добро утро! В хода на целия ден ще продължим да следим случващото се в Буенос Айрес, свързано с финала реванш между Ривър Плейт и Бока Хуниорс. А всичко случило се до момента можете да научите ТУК!