Скандалът около селекционера на САЩ - Грег Берхалтер, продължава. Срещу него тече разследване, че е ритнал съпругата си преди 31 години, а треньорът заяви, че е бил изнудван с информация за инцидента по време на световното първенство в Катар. Бързо стана ясно кой е човекът, услужливо припомнил за случая от 1991 г. Това е майката на амирканския национал Джовани Рейна - Даниел Игън. Любопитното е, че тя е бивша футболистка и дълго време играеше за САЩ. Бащата също е голямо име във футбола - Клаудио Рейна, който бивш играч на Манчестър Сити и Глазгоу Рейнджърс.
 
Конфликтът на Джовани Рейна със селекционера Грег Берхалтер по време на Мондиал 2022 е това, което накара Даниел да разрови раните от миналото. 20-годишният национал на САЩ бойкотира тренировките в  Катар, след като бе уведомен от треньора, че ще има периферна роля на Световното първенство. Футболистът на Борусия Дортмунд бе пред изгонване от състава, но в крайна сметка се извини и остана в Катар.
 
Ето любопитният разказ на бившата футболистка:
 
„На 11 декември се обадих на директора на Футболната федерация на САЩ - Ърни Стюарт, след като излезе информацията за негативните думи на Грег Белхалтер по адрес на сина ми Джио. Познавам Ърни от много години и го смятам за близък приятел. Исках да му кажа, че съм възмутена и съкрушена от нападките към Джио. Чувствах се предадена от човек, когото семейството ми смяташе за приятел от десетилетия.
 
Казах на Ърни, че е несправедливо синът ми да бъде хулен, още повече че се извини за поведението си в Катар. И като част от този разговор добавих, че Грег поиска и получи прошка за нещо много по-лошо, когато беше на  възрастта на сина ми.
 
Съпругата на Грег - Розалинд беше мой съквартирант, съотборник и най-добър приятел. Преди 31 годиин, когато се случи инцидента, аз я подкрепих, но ми отне  много време да простя и да приема Грег след това. А по-късно децата им станаха част и от живота на моето семейство. Затова очаквах той да покаже същата благосклонност към Джио. Ето защо настоящата ситуация е толкова болезнена и трудна.
 
По времето, когато се обадих на Ърни, много хора критикуваха Джио в социалните медии заради коментарите на Грег и не знаех дали това някога изобщо ще спре. Просто исках Ърни да помогне да няма повече неоправдани атаки срещу сина ми. Нищо повече.
 
Мислех, че разговорът ни ще остане поверителен. Тогава не ми хрумна, че всичко, което казах, може да доведе до разследване. Но не критикувам Ърни. Наистина оценявам неотдавнашните усилия на Федерацията за борба с малтретирането на футболистки и сега разбирам, че негова отговорност беше да разследва това, което споделих.
 
Но искам всички да знаят, че нито съм молила Грег да бъде уволнен, нито съм изнудвала някого. И никой друг от семейството ми не е правил изявления относно миналото на Грег. Съжалявам, че тази информация стана публична, както и че изиграх роля в нещо, което отвори стари рани“, каза Даниел Игън в изявление до медиите.