От Бока Хуниорс са поискали Копа Либертадорес да им бъде връчена служебно и съперникът във финалния мач реванш - Ривър Плейт, да бъде дисквалифициран.

Това е станало чрез официална петиция на днешната среща между президентите на двата клуба и CONMEBOL в Асунсион, Парагвай. На нея стана ясно, че двубоят все пак ще се проведе, но извън Аржентина на 8-ми или 9-ти декември.

От Бока изобщо не са доволни, че CONMEBOL иска да срещата да се играе и заявиха, че ще се обърнат към КАС, ако Копа Либертадорес не им бъде връчена служебно. 

В официалното искане се моли Дисциплинарната комисия към CONMEBOL да отмени финалната среща реванш, да дисквалифицира Ривър Плейт от турнира и да даде трофея на клбуа.

"Нямаме никакво желание да играем друг финал. Поискахме да санкционират нашия противник за инцидентите, които станаха. Имаме всички основания да го направим. Трябва да защитавам интересите на нашия клуб. Предоставихме видеа, снимки и всичко нужно. Сега ще видим какво ще стане", заяви президентът на Бока Даниел Анхеличи.

През 2015 г. Бока вече пострада от "дългата ръка на закона". За подобни инциденти между феновете тимът бе изхвърлен от Копа Либертадорес, след като през пролетта на 2015 г. - в 1/8-финалите срещу Ривър, при излизането си от тунела за второто полувреме играчите на "милионерите" бяха напръскани със сълзотворен газ от ултраси в агитката на Бока. 

Мачът бе прекратен, клубът бе изваден от турнира и бе глобен с 200 000 евро. Бока също така трябваше да домакинства пред празни трибуни в четири срещи от Копа Либертадорес и да не бъде подкрепян от свои фенове в още четири гостувания.

В исторически план Бока Хуниорс е носител на 6 титли в Копа Либертадорес, докато Ривър Плейт на 3.

Още по темата:

CONMEBOL: Ривър - Бока извън Аржентина!

Отложиха Ривър - Бока!

Два варианта с публика и един без за Ривър – Бока, ако не е на Монументал

Бока може да поиска трофеят да им бъде присъден служебно

На живо: Случващото се преди Ривър-Бока, ще има ли изобщо мач?

Официално: Отложиха Ривър-Бока след фенските безумия!

Сблъсъците между феновете на Ривър Плейт и полицията

Умопомрачителни цени на билетите за Ривър – Бока

Потресаващо: Вижте как деца вкарват факли на стадиона на Ривър

Ривър срещу Бока - най-буреносната стихия в Южното полукълбо

Аргументите на Ривър и Бока в най-пламенния мач в Латинска Америка

Как играчите на Бока преживяха атаката: Видео от самия автобус

Вижте ужасната атака на феновете на Ривър по автобуса на Бока ​