Историческият двубой реванш на финала за Копа Либартадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс със сигурност няма да се играе в Аржентина. Това обяви континенталната федерация CONMEBOL след среща с президентите на двата клуба в парагвайската столица Асунсион.

Желанието на централата е мачът да се проведе на 8-ми или 9-ти декември (събота или неделя) извън пределите на страната, но все още няма официално потвърждение за датата и часа.

От Бока Хуниорс все още настояват, че този двубой не трябва да се състои, Ривър да бъде санкциониран, а купата да им бъде присъдена служебно според точка 8 от правилника - гласи, че за инциденти с треньорския щаб, длъжности лица или играчи на гостуващия отбор, извън стадиона, отговорност носи отборът домакин.

Президентът на CONMEBOL Алехандро Домингес заяви: "В Аржентина няма нужните условия, за да се проведе тази среща. Искаме тя да е на 8-ми или 9-ти декември извън Аржентина".

Реваншът трябваше да се проведе в събота (24 ноември) на "Монументал", но бе отложен, след като автобусът с играчите на Бока, пътуващ към "Ел Монументал", бе нападнат от фенове на Ривър. Двама играчи на гостите получиха наранявания и бяха приети в болница. Първоначално срещата бе отложена за 24 часа, но в неделя (25 ноември) се взе решение, че двата тима не са равнопоставени и отново бе отложена до намирането на официално решение къде да се проведе последният мач.

Имаше вариант срещата да се играе и в Абу Даби, ОАЕ, а победителят да се включи директно на Световното клубно първенство.

В първия двубой, който се игра на "Ла Бомбонера", Ривър и Бока завършиха при 2:2. 

Още по темата:

Отложиха Ривър - Бока!

Два варианта с публика и един без за Ривър – Бока, ако не е на Монументал

Бока може да поиска трофеят да им бъде присъден служебно

На живо: Случващото се преди Ривър-Бока, ще има ли изобщо мач?

Официално: Отложиха Ривър-Бока след фенските безумия!

Сблъсъците между феновете на Ривър Плейт и полицията

Умопомрачителни цени на билетите за Ривър – Бока

Потресаващо: Вижте как деца вкарват факли на стадиона на Ривър

Ривър срещу Бока - най-буреносната стихия в Южното полукълбо

Аргументите на Ривър и Бока в най-пламенния мач в Латинска Америка

Как играчите на Бока преживяха атаката: Видео от самия автобус

Вижте ужасната атака на феновете на Ривър по автобуса на Бока