Люпко Петрович се похвали пред Дарик радио и Gong.bg, че договорът му с виетнамския Тхан Хоа вече е факт. Той обясни и причините, поради които стигна до тази азиатска страна.

„Днес подписах договор за една година. Направих го, защото тук условията са по-добри не като финанси, а заради спокойствието, което ми предлага виетнамския футбол“, коментира Петрович.

Люпко Петрович е от два дни във Виетнам.

„Имах вариант да подпиша и с отбор от Балканския полуостров, но пак ви казва, че не най-важна бе финансовата страна. Отборът има амбиции да е по-напред от шестото място, което е заел в последното първенство. Разбрал съм се с ръководителите. Аз да водя тима само в мачовете, а тренировките ще ги провеждат моите помощници“, добави сръбският специалист.

Петрович напусна Левски, докато отборът бе на първо място в класирането на Първа лига и формално изтъкна, че има здравословни проблеми. Факт е, че сърбинът не харесваше обстановката в клуба в йерархията над него и поиска да има по-голяма власт в управлението на спортно-техническите дела в Левски.