Бразилският вратар Бруно Фернандес, който през 2013 г. беше осъден на 22 години затвор за участие в убийството на любовницата си, подписа с отбор в родината си. Третодивизионният Посос де Калдас обяви, че ще разчита на стража през сезон 2020 г. в щатското първенство на Минейро. 

Футболистът в момента е на полуотворен режим на излежаване на присъдата, което му позволява да прекарва време извън решетките, ако си намери работа. Той беше пуснат миналия месец и имаше 30 дни, за да докаже, че има ново поприще. 

Срокът изтичаше на 20 август, но той успя да подпише с третодивизионния тим и да избегне отново връщането си в зандана. Той ще бъде представен официално другата седмица и ще започне подготовка с отбора си. Това решение на ръководството предизвика гневни реакции на феновете. 

Преди две години Бруно Фернандес отново излезе от затвора, докато течеше обжалване на присъдата му. Той прекара един месец извън решетките и през това време подписа договор с втородивизионния тогава Боа Ешпорте и дори изигра пет мача за него. Но обжалването не успя и той беше върнат да търка наровете. 

Вратарят призна през 2013 г., че е поръчал убийството на любовницата си, което се е случило три години по-рано. Тогава той играеше във Фламенго и експертите му предвещаваха сериозна кариера и дори мачове за националния отбор на Бразилия, но всичко рухна в миг след признанията му.