Съперничеството между Манчестър Юнайтед и Лийдс ще бъде подновено през следващото лято. Двата отбора ще се изправят един срещу друг в контролна среща, която ще се игра в Пърт, Австралия.

Манчестър Юнайтед и Лийдс ще се изправят един срещу друг за първи път от 2011 година насам.

Английските отбори ще бъдат на турне в Австралия.

Двубоят между двата тима ще се проведе на „Оптус Стейдиъм“ в Пърт, който е с капацитет от 60 хиляди места.

Лийдс също така се очаква да играе срещу Уестър Сидни Уондърърс при откриването на техния нов стадион в Парамата.

„Червените дяволи“ ще играят срещу Пърт Глори на 13 юли и срещу Лийдс на 17 юли.

Съперничеството между Лийдс и Манчестър Юнайтед е наричано още "Войната на Розите". Противопоставянето намира своите корени още от 15 век, когато в така наречената ''Война на Розите'', поддържниците на Йорк и Ланкастър са се борили за надмоще в борбата за трона на Англия. ''Войната на розите'' завършва с ''Битката при Босуърт'' когато Хенри VII (Хенри Тюдор) побеждава тогавашния Крал на Англия и владетел на Йорк Ричард III и застава на неговото място, като Крал на Англия през 1485г. Така завършва гражданската война между „Динасията на Ланкастър“ и „Династията на Йорк“ и се поставя началота на „Тюдоровата династия“. 

Въпреки че градовете Лийдс и Манчестър са отдалечени на повече от 60 километра, традициите остават и тая вражда се прехвърля между футболните клубове на двата града.

В миналото враждата между Манчестър Юнайтед и Лийдс прекрачва границите на „Олд Трафорд“ и „Елънд Роуд“. През 70-те години, когато английския хулиганизъм е в своя връх, битките между двете агитки - Лийдс Сървис Крю и Манчестер Юнайтед Ред Арми се превръщат в едни от най жестоките на Острова.“